Wandelen met Cornelie

Als goudeerlijk en gevoelig mens luister ik met zorgzaamheid naar jouw verhaal. Ik zal geen kant en klare oplossingen bieden maar door het wandelen wordt de prefrontale cortex geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat jij meer zelfreflectie creëert. 

Wandeling in de natuur

Een magische beleving

Mijn eigen ervaringen zal ik inzetten op momenten dat het nodig is of wanneer jij hiernaar vraagt. Ingewikkelde emoties, zoals verdriet, frustratie en boosheid mogen geventileerd worden. Ik vind niets gek. Maar deze wandeling is wél jouw feestje! Daarom neem ik thee en iets lekkers mee, uit een thermoskannetje en dat drinken we heel kneuterig in een duinpannetje. Ik durf te zeggen dat deze beleving magisch is, voor jou maar ook voor mij….

Eén op één wandeling

69.95

exclusief reiskosten

  • Wandeling in de natuur
  • Eén uur en 15 minuten
  • Thee en wat lekkers
  • Locatie in overleg
videobellen

59,95

 

geen reiskosten

  • Eén op één video call
  • Maximaal een uur
  • Gewoon vanuit huis
  • Via bijvoorbeeld Zoom

De wandeling in Wassenaar heeft mij veel goeds gedaan. Hoewel reuze spannend, ben ik langzaamaan steeds meer open naar mijn omgeving geworden. Mijn twee beste vriendinnen hebben zelfs gevraagd het boek ‘Pillendoos’ te lezen. Uit belangstelling en om een beetje een beeld te krijgen van de aandoening en hoe ze me kunnen helpen indien nodig. Ook al is het natuurlijk jouw verhaal. Vind ik enorm waardevol!”

ESMÉE

Over Cornelie Egelie

Esther van Fenema heeft een gesprek met Cornelie Egelie-Sprenger over haar leven als ‘geesteszieke’.

Cornelie Egelie-Sprenger lijdt vanaf haar drieëntwintigste aan heftige depressies, manieën en af en toe zelfs aan psychoses. Nadat ze in 2012 op Facebook een noodkreet plaatste, en voor de zoveelste keer psychische hulp zocht, werd de diagnose bipolariteit gesteld.

Zij schreef een boek ‘Pillendoos’ waarin ze de ups en downs van haar leven beschrijft. Daarbij gaat ze geen onderwerp uit de weg; haar zelfbeeld, de reacties van anderen op haar gedrag, soms het verlangen naar de dood, haar medicijnen, haar behoefte aan 'rust, ruimte en regelmaat', haar preventieplan en ook en vooral haar credo dat 'openheid tot begrip leidt'.


Nu boeken

Boek Cornelie Egelie voor voorlichtingen, gastlessen, lezingen en presentaties over psychische aandoeningen. Onder andere het Depressiegala, ministerie van VWS en bedrijven als WeTransfer zijn je voorgegaan.